0

Pal Almerud oduševljen Beogradom

sep 25, 2017

U nedelju 24.septembra 2017.godine u Beogradu, održana je triatlonska trka pod nazivom 11Tri Belgrade, 70.3 distance (1,9km plivanje, 90km biciklizam, 21.1km trčanje).

Imali smo prilike da vidimo oko 200 učesnika iz svih delova sveta i Evrope, što za nas predstavlja ogroman uspeh. Ukupno 12 zemalja je imalo svoje predstavnike u Beogradu.

Triatlon je olimpijski sport, jedan od najbrže rastućih sportova po popularnosti u svetu. “Ironman” triathlon je najteža disciplina, a sledeci format po težini je polu distanca. Ovaj format je prava poslastica za triatlonce, jer se radi u “punom gasu”.

Ove godine, preciznije, 23.septembra biće održana druga po redu 11Tri Belgrade trka na Savskom jezeru, stazama Ade Ciganlije i ulicama Beograda. Prijave za trku su već uveliko otvorene, a već sada imamo veliki broj takmičara iz deset zemalja. Jedan od njih je Pal Almerud koji nam dolazi iz Norveške.

“Nisam se takmičio prošle godine u Beogradu, ali sam posetio taj grad i ostao oduševljen njegovom atmosferom. Trčao sam pored parka sa prijateljem, kada sam mu rekao da bi bilo lepo ovde istrčati Triatlon trku, ne znajući da trka postoji. Želim da završim svoju sezonu trkom u Beogradu, sa novim ličnim rekordom u polu distanci uz fantastičnu hranu ovog grada”, rekao je Pal.

Hvala Palu na lepim rečima, a mi ćemo uraditi sve da se njegove, a i želje ostalih takmičara i ostvare.

Podeli vest