Državno prvenstvo triatlona u Velikom Gradištu

jul 04, 2020

U nedelju 28. juna, na prelepoj stazi kraj Srebrnog jezera, u Velikom Gradištu, održano je Prvenstvo Srbije u triatlonu – olimpijska distanca, u organizaciji 11Tri club. Trka u formatu 1.5km plivanja, 40km biciklizma i 10km trčanja, organizovana je u skladu sa standardom svetskih najpoznatijih trka i pravilima organizacije takmičenja propisanim od strane ITU/ETU/STU. Pored glavne trke, organizovane su bile i trke za pionire, kadete i juniore.

Triatlon, poslednjih godina, doživljava veliku ekspanziju i jedan je od najbrže rastućih sportova po popularnosti u svetu, kako u profesionalnom tako i u rekreativnom segmentu.

Za olimpijsku distancu prijavilo se 57 takmičara, od ukupno 170 registrovanih učesnika na svim trkama. Plivalo se u jezeru jedan krug, vozilo se četiri kruga, do Zatonja i nazad, a na istoj stazi se i trčalo, takođe četiri kruga.

U muškoj konkurenciji pobedio je Ognjen Stojanović iz TK Triogy Racing, sa rezultatom 1:56:34, drugo mesto je, rame uz rame, zauzeo Strahinja Trakić iz KES Kragujevac, sa rezultatom 1:57:23, a treće mesto, sa rezultatom 02:04:17, zauzeo je Nikola Medan iz 11TRI kluba. 

U ženskoj konkurenciji trijumfovala je Reka Kara, sa rezultatom 2:40:09, drugoplasirana je Ildiko Fabo koja je na cilj stigla nakon 2:46:51, a treće mesto pripalo je Aneti De Kandija, sa rezultatom 2:49:35.

Titula državnog prvaka u triatlonu, odnosno apsolutnog pobednika, zasluženo je pripala Ognjenu Stojanoviću, najuspešnijem reprezentativcu Srbije u triatlonu.

Ovaj veliki događaj podržan je od strane brojnih prijatelja sporta, pre svega, Ministarstva omladine i sporta, Srpske triatlon unije, a institucionalnu podršku, u ime domaćina trke, pružili su Opština Srebrno jezero i Sportski savez Velikog Gradišta.

U ime organizatora 11TRI Belgrade, čestitamo svim takmičarima na učešću, a posebno pobednicima trke i ujedno se zahvaljujemo svim učesnicima i prijateljima sporta koji su pomogli da, zajedno sa organizacionim timom, ugostimo i podržimo triatlonce Srbije i goste iz drugih zemalja.

Podeli vest