Iva Pavlović i Strahinja Trakić pobednici triatlona na Adi

maj 27, 2022

Srpski takmičari Iva Pavlović i Strahinja Trakić pobednici su 28. Beogradskog 11TRI sprint triatlon takmičenja na Adi Ciganliji. Na ovaj način zvanično je otvoreno prvenstvo Srbije u formatu 0.75 km plivanja, 20 km bicikla i 5 km trčanja, uz učešće više od 200 takmičara iz osam zemalja.

Najbolji srpski triatlonci pokazali su zavidne rezultate i neverovatnu izdržljivost koju krasi ovaj sport, zbog čega ih još nazivaju “čelični ljudi”.

U konkurenciji dama u ovom olimpijskom sportu trijumfovala je mlada srednjoškolka Iva Pavlović sa vremenom 1:06:21 (po segmentima je ostvarila sledeće rezultate – plivanje (10:26), bicikl (34:42) i trčanje (20:28).
Druga kroz cilj prošla je Ukrajinka Varvara Mikina, a treća njena sunarodnica Aleksandra Zarovna.
U muškoj konkurenciji Strahinja Trakić je očekivano potvrdio klasu i dokazao da je neprikosnoven u ovom sportu u Srbiji, a ima i sjajne rezultate na međunarodnoj sceni.
Rezultatom 56:53 minuta (po segmentima je zabeležio sledeće rezultate – plivanje (10:07), bicikl (29:19) i trčanje (16:43) prvi prošao kroz cilj visoko podignutih ruku u znak pobede.

Drugu i treću poziciju u muškoj konkurenciji takođe su zauzeli Ukrajinci Miron Bojko i Ivan Ševčenko.
Trka na Adi Ciganliji održana je u organizaciji Sportskog udruženja 11TRI, Triatlon savez Beograda i pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.
U kategoriji štafeta prvo mesto zauzeo je tim Niša, druga pozicija pripala je ekipi Pametni Semafori,a treće mesto osvojila je postava Institut Mihajlo Pupin.
Sezona 2022. triatlona u Srbiji obuhvata tri trke – sledi 12. juna Olimpijski Triatlon – Prvenstvo Srbije na Srebrnom Jezeru, a poslednja i ujedno najveća i najspektakularija zakazana je za 18. septembar trkom godine 11Tri Belgrade, šampionatom Srbije u poludistanci.

Podeli vest