Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu 2021 – olimpijska distanca 29.maj 2021.

jun 04, 2021

U subotu, 29. maja, na fenomenalnoj stazi kraj Srebrnog jezera u Velikom Gradištu, uspešno je završeno Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu 2021 – olimpijska distanca, na zadovoljstvo svih učesnika i organizatora, Triatlon kluba 11Tri iz Beograda.

Održano je ukupno pet trka u različitim kategorijama i učestvovalo preko 180 takmičara iz Srbije i zemalja regiona. Pored adrenalina i borbe za prva tri mesta, na glavnoj trci koja je podrazumevala 1.5km plivanja, 40km biciklizma i 10km trčanja, takmičari su u međuvremenu imali priliku da se druže, razmenjuju iskustva, dok su posetioci mogli da se upoznaju sa triatlonom kao najbrže rastućim sportom u svetu i uživaju u različitim aktivacijama.

Svesni činjenice da su novonastale okolnosti na globalnom nivou dovele do potrebe da se redefinišu standardi održavanja brojnih sportskih manifestacija, za sve one koji su želeli, a nisu imali mogućnost da dođu, organizator je obezbedio uživo prenos putem youtube kanala.

Što se plasmana takmičara tiče, ovogodišnji apsolutni pobednici, olimpijci u muškoj kategoriji su prvoplasirani Milan Tomin (Triogy Racing), sa fenomenalnim rezultatom 1:55:20, koji je poneo ujedno i titulu državnog prvaka u triatlonu, zatim drugoplasirani Petar Ivačković (TK Tamiš) sa rezultatom 2:11:07 i Bojan Đurić (Triogy Racing) koji je kroz ciljnu traku prošao svega par sekundi kasnije, zauzevši treće mesto sa rezultatom 2:11:29.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Iva Đukić (Sporticus) sa rezultatom 02:22:02, drugoplasirana je Anja Davidović (TK Tamiš), koja je na cilj stigla u 02:31:04, dok je treće mesto pripalo Aneti Dekandiji (TK Olimpija), sa rezultatom 2:45:47.

Ovaj veliki događaj podržan je od strane brojnih prijatelja sporta, pre svega, opštine Veliko Gradište i Sportskog saveza opštine Veliko Gradište kao domaćina, kao i Ministarstva omladine i sporta i Srpske triatlonske unije.

U ime organizatora Triatlon kluba 11Tri, čestitamo svim takmičarima na učešću, posebno pobednicima trke i ujedno se zahvaljujemo svim posetiocima i partnerima događaja koji su bili deo ove manifestacije. Za sve ljubitelje sporta koji se još uvek nisu oprobali u triatlonu, organizator ima kratku poruku “pokrenite se i postanite deo velike triatlonske porodice, vidimo se na sledećem startu”.

Podeli vest