Prvenstvo Srbije u triatlonu na poludistanci

okt 19, 2020

U nedelju 20. septembra, na atraktivnoj lokaciji u srcu Beograda, na Adi Ciganliji, održano je Prvenstvo Srbije u triatlonu na poludistanci, u organizaciji triatlon kluba 11Tri.

Takmičari su imali zadatak da, u okviru trke 11TRI Belgrade, pređu distance od 1.9 km plivanja, 90 km bicikla i 21.1 km trčanja, u skladu sa pravilima organizacije takmičenja propisanim od strane ITU/ETU/STU.

Pored velike ekspanzije koju triatlon, kao jedan od najbrže rastućih sportova po popularnosti u svetu, doživljava poslednjih godina, kako u profesionalnom tako i u rekreativnom segmentu, trka 11TRI Belgrade je  i odličan vid promocije grada Beograda i sporta. Ove godine, usled epidemiološke situacije i svih prepreka sa kojima se suočio 11TRI klub, kao organizator, broj takmičara je redukovan, a sama trka održana je  uz maksimalno poštovanje zaštitnih mera, u skladu sa Zaključkom Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19.

U muškoj konkurenciji, apsolutni pobednik je Jaroslav Kovačić iz JK “TRI Team”, sa rezultatom 03:46:26. Drugo mesto, sa rezultatom 03:50:01, pripalo je Ognjenu Stojanoviću iz TK “Triogy Racing”, dok je treće mesto, rame uz rame sa drugoplasiranim, zauzeo Strahinja Trakić iz “KES Kragujevac”, sa rezultatom 03:50:23. 

U ženskoj konkurenciji, kao apsolutna pobednica, trijumfovala je Mirjana Nešković iz kluba “Yas Cycles Triathlon Team”, sa rezultatom 05:15:31, drugoplasirana je Rebecca Fabrizi iz trkačkog kluba “BRC”, koja je na cilj stigla u 05:25:18, dok je treće mesto pripalo Andrijani Tomić iz TK “Tamiš“, sa rezultatom 05:25:55.

Titula državnog prvaka u triatlonu, zasluženo je pripala Ognjenu Stojanoviću, najuspešnijem srpskom triatloncu.

Posebno ističemo da su 11TRI Belgrade trku završila i dva takmičara u kategoriji paratriatlonaca, Hadži Lazar Filipović, paratriatlonac i reprezentativac Srbije, vrhunski sportista zaslužnog razreda, kao i  Milan Petrović iz Leskovca, srpski paraolimpijac u biciklizmu.

Ovaj veliki događaj podržan je od strane brojnih prijatelja sporta, pre svega, Ministarstva omladine i sporta – Srpska triatlonska unija i Skupštine grada Beograda – Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, a priliku da inspirišu i podrže događaj kao partneri imali su brojni poznati brendovi.

11TRI Belgrade triatlon je idealna prilika, kako za triatlonce početnike da se oprobaju u ovom sportu, tako i za iskusnije takmičare za obaranje ličnih rekorda, zbog svoje konfiguracije staze. Slovenački predstavnik, Jaroslav Kovačić, ujedno i apsolutni pobednik trke, postavio je novi rekord staze.

U ime organizatora 11TRI Belgrade, čestitamo svim takmičarima na učešću, a posebno pobednicima trke i ujedno se zahvaljujemo svim učesnicima i prijateljima sporta koji su pomogli da, zajedno sa organizacionim timom, realizujemo državno prvenstvo u triatlonu i u ovim izazovnim vremenima.

Podeli vest