Triatlon – izazov sa više mogućnosti

maj 29, 2019

U Beogradu će 22.09.2019. godine treći put za redom biti održano Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu – 11Tri Belgrade u organizaciji Triatlon Saveza Beograda

Moglo bi se reći da je triatlon najbrže rastuća disciplina, a to potvrđuje i činjenica da je svega nakon 26 godina od osnivanja uvršten u olimpijske discipline.

Olimpijski triatlon se sastoji od 1.500 m plivanja, 40 km vožnje bicikla i 10 km trčanja.

Razne su mogućnosti koje triatlon pruža, a posebno je dobro to što nam pruža bezbroj kombinacija i mogućnosti, dokle god znate da plivate, vozite bicikl i posle toga ste u stanju da trčite. 

Pored olimpijskog triatlona, postoje i  sprint triatlon (750 m – 20 km – 5 km), super sprint triatlon (400 m- 5 km- 2.4 km), ali i rekreativni triatloni sa manjim distancama.

Neretko se dešava da čak i ljudi iz sveta trčanja, plivanja ili biciklizma ne znaju šta je starije, u ovom slučaju trialon ili Ironman i da, zbog atraktivnosti Ironman takmičenja, potpuno zaboravljaju da se radi o istoj sportskoj disciplini.  Ironman je zapravo ultra triatlon, sportska disciplina koja kombinuje dugo plivanje, još dužu vožnju bicikla i, kao da to nije dovoljno, jedan maraton na kraju.

U Beogradu će 22.09.2019. godine treći put za redom biti održano Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu – 11Tri Belgrade u organizaciji Triatlon Saveza Beograda. Na samom događaju pored triatlonaca iz Srbije očekuje se učešće velikog broja sportista iz cele Evrope.

Prijave za učešće su otvorene na triathlon.rs

Podeli vest